Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Snij de look en de chilipeperjes zeer fijn. De ajuin, groene pepers en selder normaal klein snijden. Scampis laten ontdooien en pellen. Kip van vlees ontdoen en in hapklare stukjes snijden. Worsten in schijfjes snijden.
  2. Bereiding: Spekblokjes bakken in olijfolie (of andere vetstof) tot ze knapperig zijn. Dan look, chilipepers en alle andere groenten samen toevoegen en laten stoven tot alles gaar is. Tomatenpuree toevoegen en onder roeren meestoven tot het een beetje bruin kleurt. Vervolgens de kip en de worsten toevoegen samen met de bouillons en de gepelde tomaten. Alle kruiden toevoegen en aan de kook brengen en op een laag vuur 10 minuten laten sudderen. Het geheel moet er dan uitzien gelijk een dikke soep en moet een zeer krachtige smaak hebben en pikant zijn.
  3. Vervolgens de rijst toevoegen en op een laag vuur weer 20 minuten laten sudderen met deksel op de pan. Enkele minuten vóór de 20 minuten voorbij zijn de scampis toevoegen en alles eens goed omroeren. Vuur afzetten, pijnboompitten toevoegen en nog eens goed omroeren. Nog even laten trekken en opdienen.
  4. Ik heb opgegeven "mexicaanse kruiden". Dit kan natuurlijk vanalles zijn. Ik heb in dit geval een mengeling gebruikt die bedoeld is om te gebruiken bij bereiding van tacos.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?