Jachtsaus

Zoals de naam al verraadt, is deze jachtsaus het beste maatje van je favoriete wildgerechten. Met dit recept bereid je ze zonder moeite zelf. Dat wordt scoren!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bak de champignons in wat olie op hoog vuur, totdat ze geslonken en goudbruin zijn. .
  2. Fruit de sjalot, spek en tijmtakjes in 1 eetlepel boter op middelhoog vuur in het sauspannetje, totdat de ui zacht is.
  3. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak een minuutje op laag vuur mee, zodat de bloem kan garen.
  4. Voeg al roerend de rode wijn en bouillon toe, totdat je een gladde saus hebt.
  5. Breng op smaak met de suiker.
  6. Voeg de champignons toe en laat de saus enkele minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.
  7. Roer vlak voor serveren de overige eetlepel boter door de saus en klop goed door. Verwijder de tijmtakjes en serveer de saus in een mooie sauskom

Tip

Hou je van een licht-rokerige toets in je jachtsaus? Gebruik dan gerooke spekblokjes.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?