use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Italiaanse kalfsschnitzels met verse tomatensaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Italiaanse kalfsschnitzels met verse tomatensaus

Italiaanse kalfsschnitzels met verse tomatensaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
  • zout
  • 8 blaadjes verse salie
  • 3 eetlepels Solo vloeibaar
  • 1 dl droge witte vermout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 5 rijpe trostomaten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spreid de schnitzels uit en wrijf ze in met zout en peper.
  2. Leg de blaadjes salie erop en dek ze af met een plakje ham. Laat dit 5 minuten liggen.
  3. Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Strooi er wat zout en peper over.
  5. Verwarm de Solo in een pan en leg de schnitzels op de hamkant erin.
  6. Bak ze 3 minuten, keer ze en bak ook de onderkant 3 minuten.
  7. Schenk de vermout langs de rand van de pan erbij en laat de schnitzels nog 2-3 minuten zachtjes sudderen en laat het vocht verdampen.
  8. Leg de kalfsschnitzels op vier warme borden.
  9. Schep de tomaten door het stoofvocht en verwarm het geheel 2-3 minuten op hoog vuur tot een dikke rulle saus ontstaat.
  10. Schep de saus over de kalfsschnitzels.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.