Recept 05 (0 stemmen)

Italiaanse tomatensoep met vis

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Fruit deze op een rustig vuurtje in een smalle, hoge pan. Het is de bedoeling dat de ui en de knoflook hun smaak gaan uitzweten, ze moeten dus alleen glazig worden, niet goudbruin!
  2. Doe er dan de balsamicoazijn bij en kook deze in totdat het een dikke stroop is.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en verwijder het hart ervan.
  4. Doe de tomaat in de pan en laat het een minuut of vijf flink koken met de deksel op de pan.
  5. Giet er dan 3/4 liter kokend water bij en zet het vuur zachtjes. Roer de room er door en pureer de tomatensoep na 10 minuten met de blender.
  6. Doe de vis erbij en vlak voor het opdienen de basilicum en peterselie naar smaak.
  7. Zout en zwarte peper om de italiaanse tomatensoep op jouw smaak te brengen en je bent klaar!
  8. Varieer met dit basis recept! Gebruik eens bosui, voeg een paprikaatje toe en maak het je eigen tomatensoep

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie