Ingrediënten voor 4 personen
- 2 bol buffelmozzarella
- 2 el witte balsamicoazijn
- 4 el olijfolie
- vers gemalen peper en zout
- 1 tl honing
- paar blaadjes verse tijm
- 8 plakken Parmaham heel dun gesneden
- 20 stuks walnoten
- 1 portie salade liefst met rucola
- enkele kerstomaatjes om te garneren
- eventueel wat crema balsamico
Bereidingswijze
- Snij de mozzarella in repen.
- Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm.
- Laat de mozzarella hier plm. 1 uurtje in marineren.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan .
- Snij de plakken ham in vieren.
- Verdeel de sla over de borden.
- Was de kerstomaatjes en snij deze in partjes.
- Bereidingswijze
- Rol de mozzarella in de parmaham.
- Snij de overgebleven repen in kleine blokjes.
- Leg de rolletjes op de sla op het bord.
- Maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord.
- Garneer met geroosterde walnoten en kerstomaatjes.
- Verdeel de overgebleven marinade over de salade.
- Eventueel wat crema balsamico erover, staat altijd leuk.
- Serveertips
- Heerlijke voorgerecht of lunchgerecht
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?