Recept 45**** (3 stemmen)

Italiaanse paprika stoofschotel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

groente

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Dit gerecht stamt uit het Grootletterkookboek en is een gerecht, dat ik al 40 jaar met veel smaak en plezier bereid. Met aanpassingen door de jaren heen is het inmiddels geheel mijn eigen recept geworden( en tevens zelfs een familierecept, want de kinderen maken het ook) en staat het hier geregeld op het menu.En ach, ik heb nog ff diep moeten denken over de hoeveelheden kruiden, omdat ik alles in dit recept op het oog en op het gevoel toevoeg .Ik heb dus een gemiddelde genomen...... proeven dus en liever wat minder tijm en nog wat bijvoegen, want eruit halen lijkt me erg lastig !! Wat betreft de groenten maakt dat niets uit aan de smaak, dus...die hele komkommer er maar in !! Het gaat toch altijd op.Daar gaan we dan anders blijf ik maar kletsen.
  2. Kook de kipfilet met een kippenbouillonblokje in ca 20 minuten gaar .
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie in de pan en stoof de paprika, komkommer met de 2 ( of meer naar smaak) geperste tenen knoflook en de tijmpoeder ca 10- 15 minuten. Het is een beetje afhankelijk van de dikte van de in reepjes gesneden paprika en komkommer.Wij vinden het lekker, als de paprika en de komkommerstukjes nog een beetje " bite" hebben.
  5. Voeg dan de ontvelde en in stukken gesneden tomaten toe ( Speciaal voor "DE MAN" verwijder ik de groeiaanzet van de tomaten)en stoof deze ca 10 minuten mee.Voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Voeg als laatste de in stukjes gesneden, gekookte kipfilet toe.
  7. Laat even goed mee verwarmen en dien deze heerlijk geurende en gezonde slanke schotel op met witte rijst.
  8. Tip: Als er veel vocht uit de tomaten stooft kun je het binden met wat maizerna of aardappelmeel.
  9. BRON: Eigen recept en foto.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 01 mei 2013 om 18u12

Dit gerecht is slank door de gekookte kip en maar weinig olie en tevens licht verteerbaar. Heerlijk op een warme zomerdag buiten op het terras. Alhoewel wij dit gerecht graag in alle seizoenen consumeren .

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie