Recept 45**** (1 stem)

Italiaanse kalfslapjes met cappellini- saltimbocca

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Sla het vlees indien nodig nog wat platter met een vleeshamer, in ieder geval moeten de lapjes zo dun zijn dat ze gemakkelijk opgerold kunnen worden.
  2. Snij de mozzarella in schijfjes.
  3. Beleg de kalfslapjes met een sneetje ham, een plakje mozzarella en een blaadje salie.
  4. Vouw de kalfslapjes dubbel en zet ze vast met een prikker/houten tandenstoker.
  5. Kruid de kalfslapjes/saltimbocca aan beide kanten met pezo.
  6. Smelt 2 eetlepels solo in een braadpan tot bijna hazelnootkleur en bak het vlees aan beide kanten goudbruin en gaar, voeg eventueel nog een eetlepel solo toe.
  7. Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Saus: spoel de citroen en rasp de schil tot je 2 eetlepels hebt, pers ze daarna uit.
  9. Pel het teentje knoflook en pers uit.
  10. Spoel de kappertjes onder stromend water en laat uitlekken.
  11. Smelt op een zacht vuur de hoeveboter in een steelpannetje.
  12. Voeg de look, kappertjes, peterselie, citroensap en citroenschil toe en laat even sudderen.
  13. Dresseer de saltimbocca en de pasta op warme borden, lepel de saus over de cappellini.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie