Recept 55***** (1 stem)

Italiaanse kaassaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Italiaans

tijd
15 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak eerst een basis bechamelsaus: vul een steelpan met een paar millimeter water en schenk de melk erbij (door het water zal de melk niet aanzetten). Breng de melk aan de kook en bind met de Maïzena Express.
  2. Voeg nu eerst de Gorgonzola toe en laat goed smelten. Voeg dan de Parmezaanse kaas toe. Laat de saus nog even doorkoken en breng op smaak met peper en nootmuskaat, en eventueel nog wat zout (let op, de kazen zijn ook zout).
Tip

Je kan ook 4 dl melk en 1 dl room gebruiken. De saus wordt op die manier iets dikker en rijker van smaak.

Je kan deze saus nog afwerken met vers gehakte kruiden om de smaak te verfijnen. Kruiden die goed passen bij kaassauzen zijn: peterselie, dragon, salie…

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?