Italiaanse kaassaus

1 (1)
15 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak eerst een basis bechamelsaus: vul een steelpan met een paar millimeter water en schenk de melk erbij (door het water zal de melk niet aanzetten). Breng de melk aan de kook en bind met de Maïzena Express.
  2. Voeg nu eerst de Gorgonzola toe en laat goed smelten. Voeg dan de Parmezaanse kaas toe. Laat de saus nog even doorkoken en breng op smaak met peper en nootmuskaat, en eventueel nog wat zout (let op, de kazen zijn ook zout).

Tip

Je kan ook 4 dl melk en 1 dl room gebruiken. De saus wordt op die manier iets dikker en rijker van smaak.

Je kan deze saus nog afwerken met vers gehakte kruiden om de smaak te verfijnen. Kruiden die goed passen bij kaassauzen zijn: peterselie, dragon, salie…

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?