Bereidingswijze
- Ingrediënten:
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 gram spekjes (dobbelsteentjes)
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 courgette
- 1½ liter vleesbouillon
- 150 gram gesneden witte kool
- 200 gram Tortellini
- 1 prei
- 300 gram broccoli,
- ½ theelepel oregano
- zout en vers gemalen peper
- geraspte Parmezaanse kaas
- Bereiding:
- Bak de blokjes spek in de olijfolie in een soeppan op een laag vuurtje uit. Snipper ondertussen de uien en de knoflook. Snijd de gewassen courgette in dobbelsteentjes. Schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan, en laat de ui en de knoflook in het achtergebleven vet glazig fruiten. Voeg de bouillon in de pan en breng het aan de kook. Doe de courgette, kool, oregano en Tortellini in de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Snij ondertussen de broccoli en de prei klein. Voeg de gewassen prei de broccoli en spekjes toe aan de soep en laat nog 5 minuten op een laag vuur doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Lekker met ciabatta brood besmeert met pesto
- Eet smakelijk.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?