Recept 05 (0 stemmen)

Italiaanse cake met appels, walnoten, rozijnen en pijnboompitjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Dolce

tijd
55 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Bestrooi en cakevorm van ca 24 cm met gemalen walnoten, nadat deze goed is ingevet.
  3. Schil de appels en maak er plakjes van.
  4. Meng de citroen en de geraspte schil met de appelplakjes.Klop van de eieren de vanille essence en de suiker een romig mengsel en voeg dan de gesmolten boter toe met bakpoeder melk en de bloem.Schenk 1/3 deel van het verkregen beslag in de vorm en leg er 1/3 deel van de appels en de pijnboompitjes en rozijnen op.
  5. Herhaal dit, totdat alles op is maar eindig met een laag appels. Strooi er de suiker( 3 el )en het kaneel over en bak in 55 min gaar.
  6. Laat het gebak een 15 min afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  7. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door celialepee@voo op 20 januari 2013 om 13u27

Ziet er lekker uit maar de hoeveelheid boter en de baktijd ontbreken.

Gepost door Love to Cook op 14 augustus 2013 om 20u00

hallo celialepee@yoo, Goede opmerking. De hoeveelheid gesmolten boter heb ik inmiddels toegevoegd. De baktijd staat in het recept vermeld nl ca 55 minuten. Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie