Italiaanse cake met appels, walnoten, rozijnen en pijnboompitjes

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Bestrooi en cakevorm van ca 24 cm met gemalen walnoten, nadat deze goed is ingevet.
  3. Schil de appels en maak er plakjes van.
  4. Meng de citroen en de geraspte schil met de appelplakjes.Klop van de eieren de vanille essence en de suiker een romig mengsel en voeg dan de gesmolten boter toe met bakpoeder melk en de bloem.Schenk 1/3 deel van het verkregen beslag in de vorm en leg er 1/3 deel van de appels en de pijnboompitjes en rozijnen op.
  5. Herhaal dit, totdat alles op is maar eindig met een laag appels. Strooi er de suiker( 3 el )en het kaneel over en bak in 55 min gaar.
  6. Laat het gebak een 15 min afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  7. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door [email protected] op 20 januari 2013 om 14u27

Ziet er lekker uit maar de hoeveelheid boter en de baktijd ontbreken.

Gepost door Love to Cook op 14 augustus 2013 om 22u00

hallo [email protected], Goede opmerking. De hoeveelheid gesmolten boter heb ik inmiddels toegevoegd. De baktijd staat in het recept vermeld nl ca 55 minuten. Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?