Italiaanse burger met kruidige hamburgersaus

Verse kruiden en luchtig ciabattabrood geven deze hamburger een Italiaanse twist. Een zuiderse hamburgersaus van olijven en basilicum maakt van deze burger een ideaal zomergerecht!

6 (6)
20 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Hak ook de peterselie, de tijm en de rozemarijn fijn. Meng de gesnipperde ui met de kruiden en het ei door het gehakt. De Italiaanse kruiden geven je burgers een zuiderse smaak. Kruid af met zout en peper. Vorm vier hamburgers van het gehaktmengsel.
  2. Hak de olijven fijn en meng ze met de basilicum door de mayonaise. Breng de hamburgersaus op smaak met peper.
  3. Bak het ciabattabrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bestrijk de burgers met Solo Vloeibaar en rooster ze in 6-8 minuten op het rooster boven een gloeiende barbecue of in een hete grillpan tot ze aan beide kanten bruin zijn.
  5. Snijd de broodjes open, verdeel er de rucola over en leg de gegrilde burgers erop. Verdeel de saus erover en serveer direct.

Tip

Deze hamburgers zijn heerlijk met rozemarijnaardappeltjes uit de oven. De homemade hamburgersaus kan perfect dienen als aardappeldip.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?