Recept 05 (0 stemmen)

ITALIAANSE BALLETJES

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en stoof hierin de ui en knoflook. Roer er de oregano door en laat afkoelen.
  2. Meng spekreepjes door het gehakt, voeg er het broodkruim, peterselie en gestoofde ui bij en kneed er het losgeklopte ei door. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snij 2/3 van de basilicumblaadjes in reepjes.
  4. Vorm balletjes van het vlees en bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg een scheutje water toe, dek de pan af en laat ze verder garen.
  5. Verhit voor de tomatensaus 1 el olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflookzacht. Voeg er de tomatencoulis bij en breng op smaak met peper en zout. Schep er de fijngesneden basilicum door.
  6. Schep de saus op voorverwarmde borden en verdeel er de balletjes over. Werk af met verse basilicumblaadjes en serveer met pasta.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Manuela d op 22 augustus 2011 om 15u29

wat is de hoeveelheid van de ingredienten?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie