Italiaanse appeltaart

Met een appeltaart zit je altijd goed. Niets beter dan een lekker stukje lauwe appeltaart. De pijnboompitten zorgen voor een extra speciale toets. Smakelijk.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de boter in een kom, voeg er de suiker aan toe en meng goed. Doe de bloem en de bicarbonaat erbij en meng verder. Voeg dan één voor één de eieren toe en meng alles eronder. Voeg achtereenvolgens de volgende ingrediënten toe: de zeste van citroen, de melk, de geweekte rozijnen en de pijnboompitten en meng alles goed met de garde.
  2. Schil alle appelen en snijd een appel in kleine stukken voeg nog toe aan het deeg. Beboter en bebloem de springvorm en stort de massa in de vorm. Snijd de rest van de appelen in fijne schijfjes en schik in een waaier bovenop het deeg.
  3. Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 40 minuten.
  4. Haal, laat wat afkoelen en serveer.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?