Recept 35*** (4 stemmen)

italiaanse appel/likeur taart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

appelrecepten zoet

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Torta di mele della nonna (Grootmoeders appeltaart)
  2. Snijd de appels in niet al te grote schijfjes en week ze in een glaasje likeur
  3. Meng de bloem met de rozijnen en meng goed. Laat de SOLO boter au bain marie smelten en voeg ze bij de bloem met de overige ingrediënten. Meng alles goed dooreen met een houten lepel. Zorg dat het deeg vochtig is. Voeg daarom wat lauwe melk toe.
  4. Boter een bakvorm in met SOLO boter. Vul met de helft van het deeg. Leg er de appelschijfjes op en houd er enkele over. Doe er de rest van het deeg over en leg boven de rest van de appelschijfjes.
  5. Bak 1 uur in een oven van 200°C.
  6. laat het smaken!

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 18 december 2009 om 17u35

Probeer ook eens het volgende: splits de de eiwitten van de gele en klop ze zeer stevig op en schep ze op het einde van de bereiding door het deeg. Gist kan je ook altijd vervangen door baking powder.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie