Recept 45**** (2 stemmen)

Italiaanse aardappelpuree met knoflook en Parmezaan

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Optioneel: Olijfolie met truffel die heb ik ook en is natuurlijk helemaal heerlijk
  2. Schil de aardappels en kook ze in een pan water met wat zout gaar.
  3. Giet ze af en stamp fijn met een stamper.
  4. Doe de knoflook, citroensap en de Parmezaanse kaas er in (niet teveel) en ietsje meer dan de helft van de gesnipperde peterselie.
  5. Giet er nu de olijfolie bij totdat het al roerend/stampend romig genoeg is.
  6. Proef dan even en breng verder op smaak met zeezout en zwarte peper. Op het bord of in schaal garneren met de laatste verse peterselie. Met wat olijfolie met truffel (want zo`n fles heb ik dus ook staan) wordt het nog lekkerder, dan maak je eenvoudig een `koninklijke` puree met een ster! Ook leuk om met visite en eters er met een RVS ring rondjes mee te steken en die op het bord te leggen. Smullen maar.
  7. Serveertips
  8. Heerlijk bijgerecht bij vis, vlees, kip of andere hoofdgerechten.
  9. Bijzonder lekker bij: Gegratineerde kabeljauwfilet met een kaas-kruidenkorst.Zie voor het recept elders in dit schrift.
  10. .

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 12 december 2012 om 19u42

Heerlijk in combinatie met : "Verrukkelijke Italiaanse Visschotel uit de oven "

Gepost door Love to Cook op 12 januari 2013 om 19u13

Oef deze puree smaakt overal heerlijk bij. Vandaag bij sperzieboontjes en kabeljauwhaasje.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie