Recept 45**** (1 stem)

italiaans-amerikaanse lasagne

Dit is een recept van

tijd
70 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1 verwarm de oven voor op 200°C verhit voor de groentensaus 25 boter in een koekenpan
  2. en fruit ui en knoflook 3 min voeg de peen en de bleekselder toe en bak 5 min mee
  3. voegde tomatenblokjes en peper en zout naar smaak toe
  4. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min koken met het deksel op de pan
  5. roer regelmatig
  6. 2 verhit ondertussen voor de bechamellesaus de rest van de boter in een pan
  7. voeg de bloem toe en laat in 5 min garen
  8. voeg de melk geleidelijk toe als de bloem begint bruin te kleuren
  9. breng aan de kook en laat 10 min koken
  10. roer regelmatig
  11. breng de saus op smaak met peper en zout
  12. 3 verwijder het vel van de worst en meng het vlees met de oregano
  13. vorm balletjes ter grote van een knikker
  14. bak ze in een koekenpan zonder olie of boter gaar in 5 min
  15. 4 scep een laag groentesaus in de ovenschaal
  16. bedek met lasagne velen
  17. schep er een laag groentesaus op en bedek met 1/3 van de gehakt balletjes en 1/3 van de
  18. bechamelesaus
  19. maak zo nog 2 lagen bestrooi met de kaas
  20. bak in 35 - 40 min in de oven goudbruin
  21. je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden maar zet hem nog niet in de oven
  22. doe dat pas de dag zelf
  23. bewaar afgedekt in de koeling

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?