Recept 05 (0 stemmen)

Irish Coffee Taart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

NO BAKE TAARTEN

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm) Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en voeg dan 50 g van de suiker toe.Voeg de whiskey toe en laat het mengsel afkoelen. Klop 11/2 dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad. Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.Klop het koffie mengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van deslagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf en spuit toeven op de taart. Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door epona1986 op 22 november 2012 om 13u19

wat is mon chou en is dat in elke supermarkt te vinden?

Gepost door Love to Cook op 22 november 2012 om 17u03

Hallo epona, Monchou is een neutrale roomkaas. Je kunt ook Philadelphia in de plaats gebruiken, want ik weet niet, of monchou in elke supermarkt te koop is. Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?