Bereidingswijze
- Ingrediënten
- - wortel
- - 30 tot 40 loempiavellen
- - 1 kilo kipfilet
- - bamboe
- - garnalen
- - prei of sjalotjes
- - knoflook
- - bouillonblokje
- - witte peper
- - olie
- - zout
- Voor het dichtmaken van de deegpakketjes:
- - bakje water
- - schepje bloem
- Hulpmiddelen
- * een wok
- * een houten pollepel
- * een kwastje of metalen lepel
- * een friteuse
- Voorbereiding
- # rasp de wortel
- # laat de loempiavellen ontdooien
- # was de garnalen
- # meng de bloem en het water
- Bereidingswijze
- 1 Maak de kip schoon en snijd deze in hele kleine stukjes.
- 2 Bak de kip gaar in de olie met de knoflook, de peper en het zout en het bouillonblokje.
- 3 Voeg de wortel, de garnalen en de bamboe toe en laat dit goed verhitten.
- 4 Voeg als laatste de prei of sjalotjes toe en haal na ? 1 min. de pan van het vuur en laat het mengsel enigszins afkoelen.
- 5 Pak een loempiavel, leg het dwars voor je, zodat de punt naar je toe wijst en het vel als een ruit voor je ligt. Leg ? 2 a 3 el kipmengsel in het midden van het vel, sla vervolgens de linkerpunt en dan de rechterpunt naar binnen, dan de punt die naar je toewijst en rol hem stevig op tot 1 cm voor het einde van het vel. Pak kwast of lepel en ?plak? het einde van het vel dicht met het bloem-mengsel.
- 6 Bak de loempia?s in ? 2 min. gaar in olie van 180?C.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?