Indonesische Loempia's met Kip

Ingrediënten voor 25 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten
  2. - wortel
  3. - 30 tot 40 loempiavellen
  4. - 1 kilo kipfilet
  5. - bamboe
  6. - garnalen
  7. - prei of sjalotjes
  8. - knoflook
  9. - bouillonblokje
  10. - witte peper
  11. - olie
  12. - zout
  13. Voor het dichtmaken van de deegpakketjes:
  14. - bakje water
  15. - schepje bloem
  16. Hulpmiddelen
  17. * een wok
  18. * een houten pollepel
  19. * een kwastje of metalen lepel
  20. * een friteuse
  21. Voorbereiding
  22. # rasp de wortel
  23. # laat de loempiavellen ontdooien
  24. # was de garnalen
  25. # meng de bloem en het water
  26. Bereidingswijze
  27. 1 Maak de kip schoon en snijd deze in hele kleine stukjes.
  28. 2 Bak de kip gaar in de olie met de knoflook, de peper en het zout en het bouillonblokje.
  29. 3 Voeg de wortel, de garnalen en de bamboe toe en laat dit goed verhitten.
  30. 4 Voeg als laatste de prei of sjalotjes toe en haal na ? 1 min. de pan van het vuur en laat het mengsel enigszins afkoelen.
  31. 5 Pak een loempiavel, leg het dwars voor je, zodat de punt naar je toe wijst en het vel als een ruit voor je ligt. Leg ? 2 a 3 el kipmengsel in het midden van het vel, sla vervolgens de linkerpunt en dan de rechterpunt naar binnen, dan de punt die naar je toewijst en rol hem stevig op tot 1 cm voor het einde van het vel. Pak kwast of lepel en ?plak? het einde van het vel dicht met het bloem-mengsel.
  32. 6 Bak de loempia?s in ? 2 min. gaar in olie van 180?C.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?