Recept 05 (0 stemmen)

Indonesisch kerriegehakt

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten
  2. 1 ui
  3. 1 eetlepel olie
  4. 1 teentje knoflook
  5. 250 gr half-om-halfgehakt
  6. Zout
  7. 1 theelepel ketoembar
  8. 1/2 theelepel djinten
  9. 1 theelepel koenjit
  10. 1/8 blok santen
  11. 2 sprieten sereh of 1 theelepel serehpoeder (toko)
  12. 8 sprietjes bieslook
  13. Bereiding:
  14. Pel en snipper de ui
  15. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ± 3 minuten
  16. Pers de knoflook erboven uit
  17. Voeg het gehakt, het zout, de ketoembar, de djinten en de koenjit toe en bak het gehakt rul
  18. Verkruimel de santen erboven
  19. Voeg 1 dl water en de sereh toe en laat het gehakt afgedekt in ± 10 minuten gaar worden
  20. Verwijder de sprieten sereh en knip het bieslook boven het gehakt fijn

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie