Altijd weten wat je gaat eten?
Indonesisch kerriegehakt
Bereidingswijze
- Ingrediënten
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 250 gr half-om-halfgehakt
- Zout
- 1 theelepel ketoembar
- 1/2 theelepel djinten
- 1 theelepel koenjit
- 1/8 blok santen
- 2 sprieten sereh of 1 theelepel serehpoeder (toko)
- 8 sprietjes bieslook
- Bereiding:
- Pel en snipper de ui
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui ± 3 minuten
- Pers de knoflook erboven uit
- Voeg het gehakt, het zout, de ketoembar, de djinten en de koenjit toe en bak het gehakt rul
- Verkruimel de santen erboven
- Voeg 1 dl water en de sereh toe en laat het gehakt afgedekt in ± 10 minuten gaar worden
- Verwijder de sprieten sereh en knip het bieslook boven het gehakt fijn
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?