Recept 35*** (13 stemmen)

Indische lamsstoofpot

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Lamsvlees recepten

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat een pot warm worden op het vuur. Voeg de Solo toe, gevolgd door de blokjes lamsvlees. Laat op hoog vuur bakken tot het vlees langs alle kanten een bruine kleur gekregen heeft. Schep het vlees dan uit de pot.
  2. Doe de fijngehakte ui, knoflook en gember in de pot. Laat 5 minuten bakken op zacht vuur. Roer zeer regelmatig.
  3. Voeg het currypoeder toe. Laat nog een minuut verder bakken.
  4. Het vlees mag opnieuw de pot in. Giet 10 cl water bij het vlees. Meng en laat op een zacht vuurtje onder deksel stoven gedurende een uur.
  5. Voeg de gekookte spinazie toe. Laat nog 5 minuten verder stoven. Als er zich te veel vocht heeft ontwikkeld in de pan, laten we het geheel verder sudderen zonder deksel tot de saus een mooie dikte heeft.
  6. Voeg de yoghurt toe en roer voorzichtig. Laat eventueel nog even verder inkoken. Serveer met rijst.
Tip

Om te vermijden dat het vlees tijdens het aankorsten te veel vocht verliest, bakken we het best in kleine porties die elkaar opvolgen.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 10 januari 2014 om 14u07

Leuk om te horen! Dankje Treibeltje :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?