Indische gehaktballetjes in ketjapsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel
  • 6 el ketjap
  • 2 el pindakaas
  • 2 tl sambal badjak
  • 3 el zoete chilisaus
  • peper enzout uit de molen

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt in een kom en meng het met het ei, de paneermeel, pindakaas en sambal en de helft van de ketjap.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot.
  4. Verhit een Hapjespan en bak de balletjes zonder olie of boter in 8 min. bruin en gaar.
  5. Neem uit de pan en laat afkoelen.
  6. Doe de rest van de ketjap in een kom en meng met de chilisaus. Strooi eventueel wat fijngesnipperde peterselie over de balletjes
  7. Serveer de balletjes en saus in aparte bakjes. Of serveer ze warm als hoofdgerecht met gebakken rijst en komkommer.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?