Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote peren
- 40 g hazelnoten
- 10 g suiker
-
1 dl Solo Crèmefine Licht
- 4 kopjes espressokoffie
- 200 ml water
- 200 g suiker
Bereidingswijze
- Breng het water met de suiker (200 g) aan de kook en voeg er de koffie aan toe.
- Schil de peren en snijd ze doormidden, haal het klokhuis eruit en doe ze in de koffiesiroop.
- Laat de peren 2 uur zachtjes pocheren in de koffiesiroop.
- Maal de hazelnoten fijn met de suiker (10 g). Klop de Solo Crèmefine Licht half op en meng er de hazelnoten onder.
- Serveer de peertjes met een bolletje chocolade-ijs en werk af met wat van de koffiesiroop en de hazelnootcrème.
Tip
Wil je zelf ijs maken?
• 500 ml melk • 5 eidooiers • 80 g suiker • 60 g fondantchocolade • 1 vanillestok
1. Breng de melk aan de kook met de gespleten vanillestok.
2. Klop de eidooiers schuimig met de suiker, voeg hier geleidelijk aan de melk aan toe.
3. Zet de mengeling op een zacht vuurtje en roer constant met een spatel tot het mengsel zachtjes indikt, neem dan onmiddellijk van het vuur en roer er de chocolade door. ??
4. Laat afkoelen en doe alles in de ijsbereider.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Marc DHOOGE op 19 maart 2015 om 18u15
Lekker, lekkerder, lekkerst.
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?