Recept 45**** (10 stemmen)

In koffie gestoofde peer met chocolade-ijs en hazelnootcrème

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Fris en fruitig

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breng het water met de suiker (200 g) aan de kook en voeg er de koffie aan toe.
  2. Schil de peren en snijd ze doormidden, haal het klokhuis eruit en doe ze in de koffiesiroop.
  3. Laat de peren 2 uur zachtjes pocheren in de koffiesiroop.
  4. Maal de hazelnoten fijn met de suiker (10 g). Klop de light room half op en meng er de hazelnoten onder.
  5. Serveer de peertjes met een bolletje chocolade-ijs en werk af met wat van de koffiesiroop en de hazelnootcrème.
Tip


Wil je zelf ijs maken?

• 500 ml melk • 5 eidooiers • 80 g suiker • 60 g fondantchocolade • 1 vanillestok

1. Breng de melk aan de kook met de gespleten vanillestok.
2. Klop de eidooiers schuimig met de suiker, voeg hier geleidelijk aan de melk aan toe.
3. Zet de mengeling op een zacht vuurtje en roer constant met een spatel tot het mengsel zachtjes indikt, neem dan onmiddellijk van het vuur en roer er de chocolade door. ??
4. Laat afkoelen en doe alles in de ijsbereider.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Marc DHOOGE op 19 maart 2015 om 16u15

Lekker, lekkerder, lekkerst.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie