Recept 55***** (1 stem)

In knoflook gemarineerde rundsblokjes met champignons

Dit is een recept van

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 750 g mals rundsvlees (bv. filet)
  3. 2 uien
  4. 3 knoflookteentjes
  5. 1 dl soja-olie
  6. Peper
  7. Zout Voor de Kreoolse rijst:
  8. 1/4 ui
  9. Boter
  10. 250 g rijst
  11. 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) Voor het garnituur:
  12. 2 tomaten
  13. 1/4 ui
  14. 2 bakjes Parijse champignons
  15. Boter
  16. Verse bieslook
  17. Bereiding:
  18. Snijd het rundsvlees in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 3 cm
  19. Pel de uien en snijd ze eveneens in stukjes
  20. Steek afwisselend een stukje vlees en een stukje ui op een spies
  21. Versnipper de 3 knoflookteentjes en meng met de soja-olie en wat peper en zout
  22. Marineer de spiesjes gedurende 30 minuten in deze knoflookmarinade
  23. Bereid ondertussen de Kreoolse rijst
  24. Snipper een 1/4 ui en stoof hem in een nootje boter
  25. Voeg er de rijst aan toe en bevochtig met 7 dl water
  26. Laat de rijst ongeveer 15 a 20 minuten gaar- sudderen met een kruidentuiltje en houd hem daarna warm
  27. Maak de garnituur
  28. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in reepjes
  29. Neem 1/4 ui en snipper hem fijn
  30. Was de champignons, snijd ze in schijfjes en stoof ze licht met de fijn versnipperde ui in een nootje boter
  31. Voeg er de tomaten aan toe
  32. Houd de bereiding warm op de barbecue
  33. Grilleer het vlees langs beide kanten
  34. Plaats op het bord een hoopje rijst en wat champignonschijfjes
  35. Leg de gegrilde rundsvleesspies erop en bestrooi goed met gesnipperde bieslook

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie