Recept 05 (0 stemmen)

In de oven gestoofde runderlappen

Dit is een recept van

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 4 runderlappen a 100 gr
  3. 2 eetlepels wijnazijn
  4. 1 teentje knoflook
  5. Peper
  6. Zout
  7. 40 gr bloem
  8. 50 gr boter
  9. 100 gr zilveruitjes
  10. 150 gr spekblokjes
  11. 200 gr kleine champignons
  12. 6 dl bouillon
  13. 1 laurierblad
  14. Stukje prei
  15. Mespunt gedroogde tijm
  16. Peterselie
  17. Bereiding:
  18. Leg het vlees in een ondiepe schaal en bedruppel het met de azijn
  19. Pers de knoflook erboven uit en bestrooi het vlees met peper en zout
  20. Laat de schaal enkele uren staan en draai de lappen af en toe om
  21. Dep ze dan droog en bestrooi ze met de bloem
  22. Smelt de boter in een ovenschaal, bak het vlees daarin rondom bruin enneem het dan uit de schaal
  23. Laat de zilveruitjes uitlekken en voeg ze met de spekblokjes en de champignons bij de boter
  24. Fruit ze in enkele minuten lichtbruin
  25. Schenk dan de bouillon in de schaal, roer de aanbaksels los en breng het geheel aan de kook
  26. Voeg het vlees, de laurier,de tomatenpuree, het stukje prei en de tijm toe, sluit de pan goed af en laat het vlees in een op 175øC voorverwarmde oven in 1 1/2-2 uur gaar stoven
  27. Neem de laurier en de prei uit de schaal en voeg evt. nog wat peper en zout toe
  28. Bestrooi het gerecht met peterselie

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie