In de oven gebakken zalm met citroensaus met lente-ui

Gepost door Knorr

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in ca. 20 min. gaar. Afgieten.
  3. Pers de citroen uit.
  4. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
  5. Vet een ovenvaste schaal in met vloeibare margarine en leg de zalmfilets erin. Bedruppel met 1 tl citroensap. Laat de zalm in de hete oven in 10-12 min. gaar worden (De gaartijd is afhankelijk van de dikte, hoe dikker hoe langer).
  6. Verwarm ondertussen 2 el vloeibare margarine in een grote diepe pan. Schep de spinazie erdoor en laat de spinazie in ca. 6 min. slinken en gaar worden. Geregeld omscheppen. Voeg naar smaak peper toe.
  7. Verwarm in de tussentijd 2 el vloeibare margarine in een steelpannetje en bak de lente-uiringetjes 2 min. Schep er 3 el citroensap bij en laat het 5 seconden bruisen. Voeg dan de honing, 150 ml Solo Crèmefine Cuisine en het halve bouillonketeltje toe. Roer met een garde tot het bouillonketeltje is opgelost en laat de saus een paar min. koken tot hij iets dikker wordt. Voeg peper naar smaak toe.
  8. Stamp de hete aardappelen fijn. Klop er 50 ml Solo Crèmefine Cuisine, 3 el groene kruiden en peper en zout naar smaak toe.
  9. Verdeel de aardappelpuree en de spinazie over 4 borden, leg de zalm erbij en schep de saus erover. Bestrooi met de rest van de kruiden.

Tip

De andere helft van het bouillonketeltje kun je in de koelkast een dag of twee bewaren en bijvoorbeeld gebruiken om een lekker kopje visbouillon mee te maken als voorafje of tussendoortje.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?