Recept 35*** (5 stemmen)

In Barolo wijn gestoofd rundvlees

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht

tijd
0 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de wortel en pel de uien, snijd de wortel, uien en selder in schijfjes.
  2. Doe het vlees in een grote schaal met de groenten, laurier, tijm, knoflook en de peperbolletjes en overgiet alles met de Barolowijn, laat dit 1 dag of overnacht marineren (draai het vlees af en toe om).
  3. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog, bind het vlees op met keukentouw zodat het vorm houdt.
  4. 4 Zeef de marinade en breng aan de kook, laat ze tot de helft inkoken.
  5. Bruin het vlees in de Solo en het spekvet, kruid het vlees met zeezout en overgiet met de gereduceerde marinade en de groenten, dek alles af en laat het vlees gedurende ongeveer 2 uur gaar sudderen op een laag vuur of afgedekt in een oven van 160°C.
  6. Neem het vlees uit de saus en verwijder het keukentouw.
  7. Schep de groenten uit de saus en mix de groenten tot een puree. Ontvet de saus en meng de saus met de groentepuree.
  8. Overgiet het vlees met de saus en dien op. Het vlees moet zodanig zacht zijn dat je het met een lepel kan verdelen...
  9. Serveer de brasato al barolo met aardappelpuree of romige polenta en groenten, en natuurlijk een fles barolowijn!
Tip

Dit gerecht smaakt het lekkerste als je het een dag of 2 op voorhand maakt, laat het vlees volledig afkoelen in de saus en bewaar het afgedekt in de koelkast.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 11 oktober 2012 om 12u02

Barolo is een rode wijn uit de streek van Piemonte (Noord Italie). Mocht je deze wijn niet onmiddellijk vinden, kan je gerust ook een andere rode wijn gebruiken.

Gepost door Monique_14 op 14 december 2012 om 16u36

Op deze manier maak ik boeuf bourginon maar dan met een gewone Bordeaux wijn.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie