- Klop de eiwitten stijf door er geleidelijk een snuifje zout aan toe te voegen.
- Voeg daarna de gemalen noten toe (maar hoe een klein beetje apart om te decoreren)
- Plaats dit mengel in een ronde, beboterde ovenschotel. Plaats die ovenschotel au bain-marie in warm water en laat gedurende 20 à 25 minuten bakken in de voorverwarmde oven op 220°C.
- Breng ondertussen de melk aan de kook. Voeg daar het vanillestokje aan toe.
- Meng de eigelen met de kristalsuiker en meng er vervolgens de warme melk (zonder vanillestokje!) aan toe. Blijf roeren.
- Doe dit mengsel daarna terug in de pan en laat op een zacht vuurtje aandikken. Het mengsel is klaar als het aan een lepel blijft kleven.
- Doe het dan in een grote kom en laat afkoelen.
- Haal het eiwit uit de oven en plaats het erop. Versier met de rest van de gemalen noten.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door André_1 op 30 maart 2010 om 22u08
Super lekker ! Dank je PetraS. Ik wou het met jou delen :-)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?