Recept 45**** (4 stemmen)

IJstrifle met vers fruit en frambozensaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Fris en fruitig

tijd
20 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil 1 sinaasappel, verdeel in partjes, snij die in stukjes en vang het sap op. Pers de andere sinaasappel uit. Schil de kiwi, snij in 6 partjes en snij die in vier. Meng het gesneden fruit met 100 g frambozen, de blauwe bessen en het sinaasappelsap.
  2. Pureer 200 g frambozen met een keukenrobot of staafmixer of wrijf ze door een zeef. Roer er 2 eetlepels frambozenconfituur door.
  3. Besmeer 2 sneden cake met de rest van de confituur. Leg de andere sneden cake erop. Snij de cakesandwiches elk in 8 stukken. Leg ze onderin 4 brede glazen, bedruppel met de frambozensiroop en schep het gemengde fruit met sap erop. Zet de glazen en de saus tot gebruik in de koelkast.
  4. Schep in elk glas 2 bollen ijs. Verdeel de frambozensaus erover. Steek in elke bol een koekje.
Tip

De ijstrifle kun je ook met mango maken in plaats van met frambozen. Vervang de frambozenconfituur dan door abrikozen- of ananasconfituur en vervang de frambozensiroop door tropische vruchtensiroop. Voor volwassenen kun je de cake nog bedruppelen met likeur.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie