Ijstaartjes

Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 gr chocoladekoekjes (cookies)
  • 100 gr pure chocolade
  • 1 kl hoeveboter
  • 8 eiwitten
  • 400 gr poedersuiker
  • vanille-ijs

Bereidingswijze

  1. Mix de koekjes fijn.
  2. Laat de chocolade samen met de boter smelten au-bain-marie en meng met de gemalen koekjes.
  3. Stort de mix in een springvorm, bekleed met plasticfolie.
  4. Druk de koekjesbodem stevig aan en zet 2 uur in de diepvriezer.
  5. Klop de eiwitten met de suiker heel stijf, u moet de kom kunnen omdraaien zonder dat het eiwit eruit valt.
  6. Steek met 8 ronde dresseerringen cirkels uit de chocoladebodem, ring niet verwijderen.
  7. Vul de ringen voor driekwart op met vanille-ijs, druk goed aan en zet de ringen 30 minuten in de diepvriezer.
  8. Druk de ijsjes voorzichtig uit de ringen, doe het eiwit in een spuitzak en garneer er de ijsjes mee.
  9. Geef het eiwit een kleurtje met een gasbrander.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?