Ijspralines van witte chocolade en saus van mandarijntjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Warm de melk op met de gespleten vanillestokken. Neem de vanillestokken eruit en schraap ze leeg. Voeg het vanillemerg weer bij de melk.
  2. Klop de eierdooiers en de suiker tot een witte massa. Voeg geleidelijk, al roerende met een garde, de kokende melk toe. Zet terug op een laag vuurtje en laat de massa onder voortdurend roeren (met een spatel!) indikken. Neem onmiddellijk van het vuur en dompel de bodem van de pan in koud water om het kookproces onmiddellijk te stoppen.
  3. Blijf verder roeren tot het mengsel lichtjes is afgekoeld en voeg nu de witte chocolade toe. Roer tot de chocolade volledig is gesmolten. Laat alles afkoelen en zet het ongeveer 4 uur in de koeling. Ideaal is om het mengsel te laten overnachten in de koelkast.
  4. Maak van het mengsel ijs in de ijsbereider.
  5. Pel de mandarijntjes en verwijder zoveel mogelijk van de witte draadjes met behulp van een scherp mesje. Houd de partjes van 3 mandarijntjes apart en pers de rest goed uit.
  6. Breng het mandarijnensap aan de kook met de suiker en laat inkoken tot een siroop. Voeg nu optioneel de mandarijnlikeur toe, voeg de mandarijnenpartjes toe en laat afkoelen.
  7. Schep 4 grote bollen van het ijs en leg deze op een ijskoud bord. Plaats deze ijsroombollen opnieuw in de diepvries. Klop de room half op en overgiet de ijsroombollen met de room. Dit gaat gemakkelijker als je de bollen op een rooster plaatst met een bord eronder.
  8. Bestrooi met witte chocoladekrullen tot alles mooi bedekt is en plaats ze nog een 10-tal minuten in de diepvries.
  9. Schik de ijsroombollen op de borden, omring met de mandarijnensaus, werk af met een blaadje munt en dien meteen op!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?