IJskoffie met kardemom en dadels

0 (0)
5 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 1 personen

  • 1 grote zachte dadel
  • 150 ml Becel Sojadrink
  • 1 tl kardamompoeder of 2 kardamompeulen (zie tip)
  • 60 ml ijskoude espressokoffie
  • ijsklontjes

Bereidingswijze

  1. Haal de pit uit de dadel en mix samen met 75 ml becel Sojadrink (als je geen zachte dadels hebt, kan je ook een gedroogde dadel gebruiken die je 10 minuten in de melk laat weken om hem zachter te maken). Voeg de kardemom toe.
  2. Schenk de dadelroom in een glas en voeg er ijsklontjes aan toe. Schenk er koude espresso over en voeg de rest van de Becel Sojadrink toe.

Tip

Je kunt kardemompoeder uit de winkel gebruiken, of zelf kardemompeulen vermalen. Denk eraan dat het poeder minder sterk smaakt en dat vers vermalen peulen meer smaak hebben en dat je er dus minder van nodig hebt.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?