Recept 05 (0 stemmen)

ijsje van limoenparfait met kletskoppen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Patisserie

tijd
240 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Scheid de eieren en bewaar het eiwit . Klop de eierdooiers en de suiker op tot een bleke gele massa met de klopper. Week de gelatine in koud water .
  2. Verwarm de helft van de room op een zacht vuur . knijp de gelatine blaadjes uit en los ze op in de hete room . Rasp de limoenen en doe de zeste bij de room en laat afkoelen .
  3. Pers de limoenen uit en giet het sap bij het eigeel en de suiker . Giet er langzaam de lauwe limoenroom bij tot alles grondig gemengd is . Klop de andere helft van de room op maar nog lopend ! Klop het eiwit stijf . Spatel de room en het eiwit voorzichtig onder de limoenmix . Bedek de bodem van een schaal met plastiekfolie en giet er de parfait in , strijk het glad en laat opstijven in de diepvries .
  4. Voor de kletskoppen oven op 175° zetten en smelt boter op een zacht vuur . Voeg de bruine suiker en de esdoornsiroop toe en een snuifje kaneel. Roer en laat zacht pruttelen . Meng de bloem met het maiszetmeel en meng onder het suikermengsel . Strooi er een snuifje zout onder . is het mengsel te dik doe er dan een scheutje water bij . Hak de noten met een grof mes . Bedek een bakplaat met een bak matje . Smeer telkens een eetlepel suikermengsel cirkelvormig open tot een filter dun koekje van een 8 cm . Strooi over elk koekje wat nootjes . bak deze 8 minuten op 175° haal ze uit de oven en laat ze afkoelen .
  5. Haal de parfait vlek voor het opdienen uit de diepvries . Steek met een ringetje de parfait uit en leg op elk bord een schijfje , daarop een kletskop en dan een tweede parfaitschijf en eindig met een kletskop .

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie