Ijsgekoelde sabayon met ananas

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden : Voor 4 personen
  2. 2 schijven ananas , 2 eetlepels bruine rum , 4 eierdooiers , 5 eetlepels griessuiker , 4 eetlepels witte wijn , 2 dl room , 20 gr boter.
  3. Bereiding : Snijd de ananas in stukjes . Bak ze in de boter en strooi er een eetlepel suiker over . Giet er 2 eetlepels bruine rum over en laat dit inkoken tot siroop . Laat afkoelen en verdeel de stukjes ananas over 4 hoge glazen . Meng de eierdooiers , de rest van de suiker en de witte wijn in een pannetje . Zet op een zacht vuurtje . Klop het mengsel krachtig op , maar zorg dat het niet kookt . Blijf kloppen tot de massa vast en schuimig is . Zet het pannetje in een bad met ijskoud water en laat het mengsel , onder voortdurend kloppen , helemaal afkoelen .
  4. Klop de ijsgekoelde room half stijf en spatel deze voorzichtig onder de sabayon .
  5. Giet de sabayon in de glazen en laat het geheel goed opstijven in de koelkast .

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?