(ijs) koude mokkaparfait

Ingrediënten voor 8 personen

  • 6 koffielepel oploskoffie
  • 500 ml room
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eidooiers
  • 200 gram fijne suiker

Bereidingswijze

  1. voeg 2 soeplepels heet water toe aan de oploskoffie en roer tot koffie opgelost is. laat afkoelen.
  2. klop de room op en voeg de vanillesuiker toe tijdens het opkloppen.
  3. klop de eidooiers met de suiker tot een luchtig beslag = ruban.
  4. voeg hier de (ondertussen afgekoelde) koffie aan toe.
  5. meng stevig.
  6. hef nu voorzichtig de room eronder tot je een "glad" geheel hebt.
  7. vul nu de glaasjes hiermee en plaats ze in de diepvries gedurende minstens 3 a 4 uur...
  8. haal een 10 a 15 minuten voor het opdienen uit de vriezer.
  9. versier met chocoladedruppels (of geraspte chocolade schilfers).
  10. je kan dit gerecht perfect dagje op voorhand maken...
  11. het resultaat is een héérlijk dessert wat
  12. 1 snel klaar is
  13. 2 je op voorhand kan maken
  14. 3 niet duur is....
  15. 4 je gasten zal verrassen....

Tip

je kan dit gerecht perfect dagje op voorhand maken... het resultaat is een héérlijk dessert wat 1. snel klaar is 2 je op voorhand kan maken 3 niet duur is.... 4 je gasten zal verrassen....

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?