Recept 05 (0 stemmen)

Iers allerheiligenbrood


Bereidingswijze

  1. Doe de gist in een kom en roer er de melk door
  2. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten
  3. Roer er 100 gr bloem door
  4. Laat het mengsel 30 minuten staan tot zicht schuim vormt
  5. Klop er het ei en de boter door en zeef er de resterende bloem met de kaneel en nootmuskaat boven
  6. Kneed alles tot een zacht, glad deeg
  7. Werk er de rozijnen, oranjesnippers en suiker door
  8. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen tot het dubbele volume
  9. Sla het deeg in, druk er de luchtbellen uit en doe het over in een ingevette ronde vorm van 20 cm doorsnee
  10. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
  11. Verwarm de oven voor op 200°C
  12. Bak het brood 30 tot 40 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt
  13. Laat het afkoelen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?