Idee voor de Kerst:Chocoladepotje met speculaas.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 4 ovenschaaltjes of ovenvaste kopjes, ingevet en bestoven met bloem
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie of 2-3 minuten in de magnetron op 400 Watt.
  3. Laat iets afkoelen.
  4. Klop de eieren met de suiker schuimig.
  5. Spatel de bloem en speculaaskruiden door het eimengsel. Schep daarna het chocolade mengsel luchtig door het beslag. Giet dit in de schaaltjes of kopjes en bak 12-15 minuten in het midden van de oven.
  6. De buitenkant wordt stevig maar het binnenste blijft zacht. Serveer het gerecht lauwwarm, bestrooid met poedersuiker.
  7. Of desgewenst met een toef slagroom.
  8. • Kies eens voor chocolade met nootjes.
  9. • Vervang speculaas kruiden door een mespuntje kaneel poeder met gemalen zwarte peper.

Advertentie

Nog meer inspiratie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?