Recept 35*** (1 stem)

Hutsepot klassiek

Dit is een recept van

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bereiding van het vlees: stoofpan
  2. smelt 1 klomp boter (heel warm)
  3. schroei het buikspek aan de 4 zijden (het spek kan je eventueel op voorhand kruiden met zout)
  4. voeg de grof gesneden ajuinen toe en leg het vlees bovenop
  5. voeg een klein scheutje oxo toe, samen met wat zout
  6. draai het vuur in zodat alles net pruttelt (heel laag vuur)
  7. laat gedurende 2-3 uur langzaam garen met deksel erom
  8. voeg het vlees en de ajuinen en de jus op het einde toe aan de hutsepot
  9. Bereiding van de groenten
  10. snij de savooikool in dunne repen, snij vervolgens in kleinere stukken haal de hardste nerven eruit
  11. snij de knolselder, wortelen, raapje, geschilde aardappelen in blokjes
  12. smelt de boter en voeg knolselder, wortelen, raapje, spruitjes en aardappelen toe.
  13. voeg wat peper, zout en nootmuskaat toe, samen met 2 blaadjes laurier
  14. laat deze 'hardere' groenten een tijdje stoven op een matig vuur
  15. voeg vervolgens de savooikool toe, met een half kopje water
  16. bestrooi met peper, zout en nootmuskaat
  17. laat het geheel een tijdje stoven, tot de savooi begint te zakken. Huts vervolgens alles door elkaar. (met lepel of echt hutsen (schudden) met de pot (met deksel of course).
  18. laat verder stoven (op heel laag vuurtje) tot alle groenten gaar zijn
  19. de volledige gaartijd zal ongeveer een uur zijn
  20. Voeg tot slot de ajuinen, vleesjus en het buikspek toe aan de groenten en huts alles nog eens door elkaar
  21. laat vervolgens nog een nachtje staan (niet met gesloten deksel!) en warm de dag erop alles samen op voor een nog betere smaak

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie