Ingrediënten voor 14 personen

Bereidingswijze

 1. Wie bij het zien van de titel van deze taart geen idee heeft waar we het over hebben: het is geen ramp. Sterker nog, ik wist zelf eerst niet eens wat het inhield, maar toen ik de foto eenmaal zag wist ik wel zeker dat deze eens gemaakt MOEST worden.
 2. Hoewel ik eigenlijk niet kan wachten tot ik aan de taart mag beginnen, vraag ik me toch af waar de naam vandaan komt. Een hummingbird is een piepklein vogeltje dat alleen in Jamaica leeft, maar lijkt in de verste verte niet op deze prachtige, grote taart. Velen zeggen dat de schrijfster van het recept, de naam zomaar gaf om mensen te laten gissen. Weer anderen beweren dat de taart zo lekker is dat je gaat “zoemen” van geluk, net als de hummingbird wiens vleugeltjes zo snel zwaaien dat ze geluid maken.
 3. Waar de naam ook vandaan komt: wij kunnen nu echt niet meer wachten. Bak ze, en vooral: eetsmakelijk!
 4. Voor 12-16 stukken
 5. VOOR DE ROOMTOPPING IS NODIG
 6. 225 gram ongezouten boter, gekoeld
 7. 650 gram roomkaas
 8. 1 tl vanille
 9. 150 gram poedersuiker
 10. 225 gram fijngehakte pecannoten
 11. Verwarm je oven voor op 175 graden. Leg de bananen op een bakplaat met hun schil nog om en bak ze 12 minuten totdat de schil zwart is. Haal ze wanneer ze voldoende zijn afgekoeld van de plaat af, pel ze en doe het vruchtvlees in een bakje. Prak de bananen en zet apart. Houd de oven aan op 175 graden.
 12. Beboter 3 springvormen van 22 cm doorsnee en bedek de bodem met bakpapier. Heb je niet 3 springvormen? Doe het dan bij één, later in het recept zal ik je verder helpen.
 13. Zeef boven een grote kom de bloem, kaneel, baking soda, zout en zet de kom apart. Meng in een tweede kom de suikers, voeg de eieren toe en meng met je handen tot een mooi mengsel.
 14. Klop de olie en vanille door het suikermengsel totdat alles goed gemengd is en voeg vervolgens het bloemmengsel toe. Meng dit geheel met een garde, niet met een mixer.
 15. Hak de ananas met een mes fijn en gebruik een pureestamper om er een grove “puree” van te maken. Voeg de ananaspuree, bananen en pecannoten toe aan het beslag en mix goed, maar niet te lang.
 16. Verdeel het beslag over de drie vormen, dit gaat het makkelijkst als je het beslag eerst weegt (zonder kom). Tik tegen de vorm om overbodige luchtbelletjes weg te halen. Bak de cakes 25-30 minuten in de oven, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Heb je niet 3 vormen, vul je vorm dan met een derde van het beslag en bak 25-30 minuten in de oven. Herhaal dit met de rest van het beslag zodat je in totaal drie cakes hebt.
 17. Laat de cakes voordat je ze uit de vorm haalt eventjes afkoelen, en leg ze vervolgens op een rek om ze volledig te laten afkoelen.
 18. Klop met een mixer de gekoelde boter totdat deze zacht is en voeg de roomkaas in kleine porties toe. Mix tot het volledig gemengd is en er geen klontjes zijn. Voeg de vanille en voorzichtig de gezeefde poedersuiker. Mix ook dit weer tot het goed gemengd is en het een mooi, luchtig mengsel is. Vouw er tot slotte de pecannoten met een spatel door.
 19. Leg de eerste laag van de cake met de bodem naar boven op een schaal en besmeer met een dunne laag topping. Leg er een tweede cakelaag op, dit keer met de bodem naar beneden (zoals het hoort). Besmeer weer met iets meer topping dan de vorige.
 20. Leg de laatste cakelaag op de taart, met de bodem naar beneden, en gebruik de resterende frosting om de hele taart te bedekken. Zorg dat over de hele taart, ook aan de zijkanten, een ongeveer even dikke laag frosting zit.
 21. Laat de cake eerst nog een half uurtje op kamertemperatuur komen en geniet ervan!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?