use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hot chocolate chicken
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hot chocolate chicken

Hot chocolate chicken

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    2 uur
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 kipfilets van 150 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode chilipepers
  • 4 tl cacaopoeder
  • 1 tl djintan
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 4 el Bertolli olijfolie
  • sap van 2 sinaasappels
  • 4 el bruine suiker
  • zout
  • 100 g pure chocolade
  • Sweet Chilisaus
  • satéstokjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de peper schoon en snijd hem in stukjes.
  2. Meng in een kom cacaopoeder, komijn, paprikapoeder, rode peper, oregano, knoflook, olie, sinaasappelsap en suiker door elkaar. Schep deze marinade door de blokjes kip en laat ze minimaal 2 uur staan.
  3. Verwarm de grill of de grillpan voor. Rijg de blokjes aan een satéprikker en gril ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Bestrooi ze met zout.
  4. Laat intussen de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven smelten. Besprenkel de satés met chilisaus en een beetje gesmolten chocolade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.