Recept 55***** (1 stem)

Hopscheuten in roomsaus met gepocheerd ei en mousseline

Dit is een recept van

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook het witbier gedurende 1 minuut op een middelhoog vuur. Laat even afkoelen. Voeg de eierdooiers toe en klop ze samen met het witbier los op een laag vuurtje tot een mooie, gladde saus.
  2. Voeg vervolgens een paar klontjes koude Solo toe en klop ze onder het mengsel. Kruid alles af met een snuif cayennepeper, zout en citroensap van één citroen.
  3. Breng een liter water aan de kook. Doe er een flinke scheut natuurazijn bij. Zodra het water kookt, draai je het vuur wat zachter zodat het water even stilstaat.
  4. Breek het ei in een apart kommetje. Roer met een lepel in het warme water, zodat er een kleine draaikolk ontstaat. Laat het ei in het midden van de draaikolk glijden.
  5. Pocheer de eieren gedurende 3 minuten. Schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met behulp van een schuimspaan.
  6. Doe een flinke scheut room in een pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Kook de room gedeeltelijk in. Voeg vervolgens de hopscheuten toe en laat alles kort doorkoken.
  7. Verdeel de hopscheuten, de gepocheerde eieren en de mousseline over de borden en garneer met de kervel.
Tip

Laat de hopscheuten heel kort (1 minuut) mee bakken. Op die manier behoudt de hopscheut de krokante smaak.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?