Honingsaus
Zoek je een heerlijke vleesjus met een oosterse twist? Dan is deze honingsaus the way to go! Met honing, citroen en sojasaus zorg je in 1-2-3 voor de perfecte balans van hartig en zoet.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 dl Porto
- 80 gr runderfond (of 200ml water+1 blokje rundsbouillon)
- 4 el vloeibare honing
- 4 el sojasaus
- 4 el limoensap (of citroensap) (optioneel)
- beetje peper
- klein beetje zout
- klontje koude boter
Bereidingswijze
- Vlees gebakken in pan en eruit halen en dan de runderfond + porto toevoegen en even laten inkoken.
- Voeg de 4 el honing, de 4 el sojasaus en de 4 el limoensap toe en 5 laat min inkoken op een hoog vuur onder constant roeren en dit tot de gewenste dikte
- Als de saus even op kant heeft gestaan op zacht vuur warm laten worden en klontje boter bijdoen voor binding en glans en eventueel bijkruiden met peper en en héél klein beetje zout voor de liefhebber. Dit is eigenlijk niet nodig want de runderfond is al zout genoeg.
Tip
Deze oosterse honingsaus smaakt het lekkerst bij gegrilde kip en een sappig stukje varkensvlees.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Imkerij Veldekens op 19 juli 2019 om 15u30
hoelang kan je de saus eventueel bewaren aub?
Hoeveel sterren geef jij dit recept?