Recept 55***** (2 stemmen)

Honingsafraancakejes met hazelnoten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Bakken

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 160 °C.
  2. Week de safraan in 2 eetlepels warm water.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan bruin.
  4. Roer de Solo met de suiker in een paar minuten tot een romige massa.
  5. Doe de hazelnoten, de honing en de safraan met het weekwater erbij.
  6. Roer er een ei doorheen.
  7. Voeg het andere ei toe als het eerste volledig is opgenomen.
  8. Klop nog drie minuten tot een luchtige massa.
  9. Zeef de bloem boven de beslagkom en voeg ook een snuifje zout toe. Spatel dit alles snel tot een glad deeg.
  10. Bekleed de cakevormpjes met bakpapier en vet nog lichtjes in.
  11. Bak ze een half uur op 160 °C. Prik een satépen in een cakeje. Komt die er droog uit, dan is de cake gaar.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie