Honingkoekjes met hazelnoten

Wil je eens iets verrassends bakken, zonder gedoe? Kies voor deze easy saffraancakejes met honing en hazelnoten: zoet, kruidig én lekker crunchy tegelijk. Er maar eentje eten wordt moeilijk...

0 (0)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 24 personen

  • 40 g hazelnoten
  • 100 g koude Becel Bakken & Braden
  • 140 g tarwebloem
  • 50 g suiker
  • 30 g (klaver) honing
  • 3 el losgeklopt ei
  • 1 el sinaasappelrasp
  • Extra nodig: mixer, 1 groot of 2 kleinere bakblikken bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C.
  2. Hak de hazelnoten grof en strooi ze op een bord. Snijd de Becel Bakken & Braden in stukjes. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de Becel, de suiker, de honing, het ei en de sinaasappelzeste toe en mix met de mixer tot een stevig deeg. Vorm er een bal van, verpak hem in huishoudfolie en leg het deeg 30 minuten in de koelkast.
  3. Vorm 24 kleine balletjes van het deeg, druk ze plat en druk de bovenkant in de hazelnoten. Leg ze met de hazelnoten naar boven op het met papier beklede bakblik. Bak ze in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
  4. Neem het bakblik uit de oven en laat ze 10 minuten op het bakblik afkoelen. Leg ze op een taartrooster en laat ze helemaal afkoelen. Bewaar de koekjes in een goed afsluitbare trommel.

Tip

Je kan saffraandraadjes ook makkelijk vervangen door saffraanpoeder. In dat geval is een half dopje voldoende voor dit recept.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?