Altijd weten wat je gaat eten?
Honingkip
Bereidingswijze
- Je staat er even voor in de keuken, maar dan heb je ook wat! Dit gerecht smaakt heerlijk en ziet er bovendien prachtig uit.
- Voor de saus:
- 25 g boter
- 1 teen knoflook, geperst
- sap van 2 citroenen
- 2 el honing
- Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en leg ze op een bakplaat.
- Snijd de aardappels in stukken van 3-4 cm en leg ze samen met de takjes tijm tussen de kip.
- Besprenkel de kip en aardappels met olijfolie.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de kip en aardappels ca. 30 minuten.
- Smelt voor de saus intussen in een pannetje de boter met de knoflook.
- Voeg het citroensap en de honing toe en verwarm de saus 2-3 minuten op laag vuur.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de honing-citroensaus over de kip en aardappels op de bakplaat.
- Bak de kip nog 5 minuten in de oven.
- Dien op met gekookte sperziebonen of een grote groene salade.
- Bereidingstijd: 45 minuten, inclusief oventijd.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?