Honing-notenpannenkoeken

Mmmm, deze honing-notenpannenkoeken heb je vast nog nooit geproefd: een lekkere combo die elke pannenkoekenfan doet snakken naar meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g bakmeel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 4 eieren
  • 1/2 liter melk
  • 100 g honing
  • 150 g gehakte hazelnoten
  • 60 g gemalen amandelen
  • 3 eetlepels rum (optioneel
  • Solo in wikkel

Bereidingswijze

  1. Maak een pannenkoekenbeslag van de meel, eieren, melk, vanillesuiker en het zout. Verwarm de honing op een laag vuurtje in een pan (voorzichtig!). Voeg de noten en eventueel ook de rum toe. Bak 8 flinterdunne pannenkoekjes in een hete pan met Solo. Hou ze apart en warm. Bestrijk de pannenkoeken royaal met het honing-notenmengsel. Serveer er eventueel slagroom of roomijs bij. Ook geflambeerd zijn ze heel lekker!

Tip

Hou je van extra luchtige honing-notenpannenkoeken? Voeg wat opgeklopt eiwit toe aan je deeg, net voor je begint te bakken. Een beetje extra moeite, maar het is het waard.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door boonefaes op 09 november 2010 om 18u03

moet er geen solo in de deeg

Hoeveel sterren geef jij dit recept?