Recept 45**** (1 stem)

Hongaarse steak met gebakken aardappelen

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel de sjalotten en snij ze in halve ringen.
  2. Wrijf de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  3. Pel en ontpit de tomaat en snij ze in dobbelsteentjes.
  4. Verhit een klontje boter in de pan en de steak langs beide zijden kruiden met peper en zout.
  5. Bak de steaks in de vetstof naar eigen voorkeur.
  6. Neem de steaks uit de pan en draai ze in aluminiumfolie om ze warm te houden.
  7. Fruit de sjalotjes en de champignons in de braadjus.
  8. Strooi er paprikapoeder over, knijp er een teentje knoflook bij en roer er de tomatenpuree erdoor.
  9. Laat even sudderen en overgiet met de wodka en de room.
  10. Laat inkoken tot een gladde saus.
  11. Voeg de tomatendobbelsteentjes toe en kruid met peper en zout.
  12. Serveer met rijst of gebakken aardappelen en strooi er de pijpajuin over.
  13. Eet smakelijk.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door niknak op 30 januari 2013 om 16u32

ben eens benieuwd naar het resultaat want ik ga dit zodadelijk uitproberen

Gepost door Roland2303 op 02 februari 2013 om 12u26

Hey, ben ook benieuwd hoe het jou is meegevallen. Groetjes, Roland.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie