Hongaars kerstgebak (beigli) met maanzaadjes

7 (7)
40 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Los de gist op in warme melk, voeg een theelepel suiker toe en laat 10 minuten staan.
  3. Neem een grote kom en meng de bloem en Solo Patisserie met de hand tot het mengsel kruimelig wordt. Voeg daarna 2 losgeklopte eieren, gist, melk, suiker en een snuifje zout toe. Kneed het deeg.
  4. Wanneer het deeg soepel is, verdeel je het in 2 of 4 balletjes en zet je het opzij.
  5. Maak de vulling. Kook de melk en voeg de maanzaadjes, suiker, rozijnen, vanillesuiker en citroenschil toe. Blijf roeren. Nadat het mengsel afgekoeld is, voeg je de bloem toe en roer je het geheel.
  6. Strooi een beetje bloem op een deegplank en rol elk van de balletjes uit tot een rechthoek. De rechthoeken mogen maximaal 5 mm dik zijn. Smeer daarna de vulling op het uitgerolde deeg, maar laat zeker een strook van 1 cm vrij langs de randen. Smeer de randen in met een beetje losgeklopt ei. Rol het deeg op en zorg dat de uiteinden mooi aansluiten en de rol gesloten is, zodat er geen vulling kan uitlopen.
  7. Leg de rollen op een vel bakpapier of in een ingevette ovenschaal. Klop 1 ei los en strijk er met behulp van een borsteltje de bovenkant van de gebakjes mee in. Plaats de rollen 35 minuten in de koelkast en bak ze daarna 25-30 minuten in de oven. Open de oven niet tijdens het bakken, want dan hebben de beigli-gebakjes de neiging om te brokkelen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?