Hongaars geïnspireerde steak

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 4 sjalotten
  3. 250 gr champignons
  4. 1 tomaat
  5. 4 steaks van 150 gr elk
  6. 40 gr boter
  7. Peper
  8. Zout
  9. 1 koffielepel paprikapoeder
  10. 1 teentje knoflook
  11. 2 koffielepels tomatenpuree
  12. 1/2 dl wodka, gin of jenever
  13. 2 dl room
  14. 2 el fijngesneden pijpajuin
  15. Bereiding:
  16. Pel de sjalotten, halveer en snijd ze in halve ringen
  17. Wrijf de champignons schoon en snijd ze in plakjes
  18. Pel en ontpit de tomaat en snijd in dobbelsteentjes
  19. Verhit een nootje boter in de pan, kruid de steaks en bak naar eigen voorkeur
  20. Neem de steaks uit de pan en fruit de sjalotjes en de champignons in de braadjus
  21. Strooi er paprikapoeder over, knijp er het knoflookteentje bij en roer de tomatenpuree erdoor
  22. Laat even sudderen en overgiet met de wodka en de room
  23. Laat inkoken tot een gladde saus, voeg de tomatedobbelsteentjes toe en kruid met peper en zout
  24. Schik de steaks op de borden, oversaus ze en strooi er de pijpajuin over
  25. Serveer met frietjes of rijst

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?