Homemade Granola

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verdeel de havermout vlokken over 2 bakplaten. Zorg ervoor dat er ongeveer 250 gram per bakplaat wordt verspreid.
  2. Hak daarna de zonnebloempitten, pijnboompitten, cashewnoten,pompoenpitten en walnoten in kleinere stukjes. De hoeveelheden hierbij zijn afhankelijk van wat je het liefste hebt. Ik neem meestal 2 handen vol van elk. Je kan er natuurlijk ook meer of minder aan toevoegen.
  3. Verdeel de in stukken gehakte noten gelijk over de 2 bakplaten.
  4. Smelt de bakboter en de honing samen in een kom. Voor 1 bakplaat gebruik je 2 eetlepels bakboter en 3 eetlepels honing.
  5. Giet het gesmolten mengsel gelijk over de bakplaat. Als je merkt dat je te weinig hebt voeg je er gewoon zelf nog wat aan toe.
  6. Roer goed zodat het mengsel verspreidt is over de bakplaat.
  7. Zet de bakplaten in een voorverwarmde oven van 180°.
  8. Roer om de 10 minuten door het mengsel om te voorkomen dat het aanbakt.
  9. Laat 10 minuten afkoelen.

Tip

Voeg de laatste 5 minuten de rozijnen toe. Ook hier hangt de hoeveelheid af van je persoonlijke voorkeur.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?