Home made flatbread met zalm

Met dit recept voor platbrood met zalm steel je vast de show. Zelfgemaakt plat brood met romige saus, groene asperges en zalm.

0 (0)
25 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de (hetelucht circulatie)oven voor tot 220 °C. Kneed het boekweitmeel en de bloem, de gist, zout, suiker en olie met 175 ml water tot een soepel deeg.
  2. Schil 1/3 van het onderste gedeelte van de asperges en snijd of breek het onderste stugge stukje eraf. Snijd de asperges in de lengte middendoor.
  3. Verwarm de Knorr Saus voor Asperges met 250 ml water totdat de saus bindt. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
  4. Verdeel het deeg in twee gelijke porties en rol ze dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg op de 2 met bakpapier beklede bakblikken. Bestrijk met de Knorr aspergesaus en verdeel er de asperges over.
  5. Schuif de bakblikken in de oven en bak de flatbreads ongeveer 15 minuten. Verdeel de zalm en de bietensprouts erover en serveer direct.

Tip

In plaats van de zalm kun je ook ham nemen. Vervang de bietenkiemen ook eens door tuinkers.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?